top of page

Stor ros til medarbejderne – midt i en Corona-tid

Fonden Sparta

9. jun. 2020

Da Corona-virus lukkede verden, fortsatte ikke bare sygeplejerskerne på arbejde; det gjorde for eksempel også medarbejderne på landets socialpædagogiske opholdssteder. Hos Fonden Sparta har ingen hverken borgere eller medarbejdere været smittet med Corona. Daglig leder Pia Ernst roser medarbejderstaben for deres indsats i en kompliceret tid

Den 12. marts vågnede danskerne op til en ny hverdag, hvor alt fra skolelever og pædagoger til ansatte i det private erhvervsliv blev sendt hjem, mens hele landet lukkede ned for at begrænse smitten med Corona-virus i landet.
Hele landet hyldede medarbejdere på landets sygehuse og de ansatte på landets plejehjem, der stadig arbejdede trods smittefaren. Men en anden gruppe af samfundets nøglemedarbejdere, arbejdede også fortsat – de gik bare mere under radaren: Medarbejderne på landets mange socialpædagogiske opholdssteder fortsatte arbejdet med at hjælpe og støtte de anbragte børn og unge. Blandt andet hos Fonden Sparta.
- Det har virkelig være en kompliceret tid. Så jeg er fuld af lovord overfor vores medarbejdere, som under hele perioden har taget ja-hatten på og fortsat arbejdet, også når spillereglerne især i begyndelsen ændrede sig dagligt, siger daglig leder, Pia Ernst, der i høj grad oplevede, at man – som Pernille Skipper sagde undervejs i krisen – asfalterede vejen, mens man kørte på den.
- I begyndelsen var der 10.000 flere spørgsmål end der var svar, og der var også bekymring hos medarbejderne, blandt andet da det blev meldt ud, at vores unge gerne måtte tage hjem på besøg under lockdown, men skulle isoleres hos os, hvis de blev syge. Det satte jo også vores medarbejdere i højrisiko for smitte, fortæller Pia Ernst.

Skiftende regelsæt
Medarbejderne blev dog hurtigt fortrolige med sprit, værnemidler og konstant skiftende regelsæt. De formåede at gøre isolationen tålelig for de unge med daglige aktiviteter, mens de delte erfaringer og hjalp hinanden og de unge med at passe på sig selv og andre. - Vi omlagde naturligvis hele vores struktur, så hverken borgere eller medarbejdere færdedes på tværs af afdelingerne, og de medarbejdere, der kunne arbejde hjemme fra, gjorde det. I det hele taget synes jeg, at alle har tacklet hele denne udfordrende tid med masser af ansvar, gå-på-mod og smil, siger Pia Ernst, der selv har været i front overfor myndighederne, rakt ud efter svar og modtaget alenlange beskrivelser og instrukser, som hun har videreformidlet i forenklet form til medarbejderne.
Og heldigvis har alle indsatserne resulteret i, at ingen er smittet. Hverken personale eller borgere.

- Men selvfølgelig kan det stadig ske, og hvis eller når det gør, har vi en plan for, hvordan vi skal håndtere det. Vi bliver lidt udfordrede på, at alle medarbejdere i afdelingen med en smittet, skal i karantæne, indtil man har fået svar på en Corona-test. Men jeg er sikker på, at vi også finder ud af at klare den situation, hvis og når vi kommer til at stå i den, siger hun.


bottom of page