top of page

MENTALISERING SOM REDSKAB I LEDELSE

08. Jun 2016

 

Onsdag den 8. Juni 2016 havde Sparta et internt kursusforløb med Center for Mentalisering. Med temaet: Mentalisering som redskab i ledelse.

 

Fonden Spartas ledere og mellemledere blev undervist af Heino Rasmussen. Heino er medforfatter til bogen “Mentalisering i organisationen” og uddannet Executive MBA ved Coventry University.

 

Heino trækker på mange års erfaring som ledelseskonsulent for private og offentlige samarbejdspartnere, og som strategisk rådgiver på større organisationsforandringer samt som proceskonsulent i direktions- og chef-projektforløb. Heino arbejder i Center for Mentalisering med supervision af ledere og ledergrupper, foredrag og uddannelse samt projekter omkring ledelse og mentalisering i sociale organisationer.

 

 Dagsorden for dagen var:

  • Mentalisering i organisationen – ramme og definition

  • Miljøpåvirkninger i den socialfaglige organisation

  • Gruppedynamikker i den socialfaglige organisation

  • Setup, resiliens og arbejdsmiljø

  • Mentalisering i direkte ledelse (adfærd)

  • Værktøjer i mentalisering i direkte ledelse

 

En yderst spændende dag med inspiration, fornyelse og konkrete værktøjer. Navnligt fik vi drøftet rekrutteringsprocesser. Både tidligere erfaringer, nuværende overvejelser og fremadrettet tanker. I særdeleshed i relation til, hvordan vi sikrer nye medarbejdere på Sparta netop evner, er motiveret for og vil udvikle den mentaliseringsbaseret tilgang på Sparta.

 

En fantastisk dag og vi kan kun anbefale det herfra.

bottom of page